Rendeljen füstölt fürjtojást!
  • (06)-30-655-8977
  • info@furjtojas.eu

Tojás eltarthatóság

A fürjtojás kiemelendő tulajdonsága hosszan tartó eltarthatósága. A friss fürjtojás hűtőben tárolva 90 napig, szobahőmérsékelten 30 napig őrzi meg szavatosságát. Fontos előírás, hogy csak ép, sértetlen tojáshéjú, szárazon megtisztított tojást tároljunk. Az ideális tárolási hőmérsékelt 5-8 C fok közötti. A szobahőmérsékleten tárolt friss tojás egy nap alatt többet veszít frissességéből, mint hűtőben tárolva több napon keresztül.

Mint minden tojás, a fürjtojás is az első héten igazán friss, biztonságosan készíthető belőle lágy tojás, buggyantott tojás egyaránt.

Friss tojás

Hogyan ellenőrizhető egy tojás frissessége?

Ismert módszer a rázás, az egynapos fürjtojás gömbölyű végénél levő légkamra ekkor még alig észlelhető, ez napról napra kissé nő. Egy egészen friss fürjtojást ha fülünkhöz emelve megrázzuk, nem hallunk semmit, de néhány nappal később már gyenge, tompa hangot hallat.

A tojás eltarthatóságát minden esetben tartalmaznia kell a csomagolásnak. Annak az időpontnak a rábélyegzése, amikor a tyúk tojta, nem kötelező, de a tojás eltarthatósági idejét fel kell tüntetni.

A fürjtojás eltarthatósága

A fürjtojás kiemelendő tulajdonsága hosszan tartó eltarthatósága. A friss fürjtojás hűtőben tárolva 60 napig (EU-s előírás szerint 3 hétig), szobahőmérsékleten 30 napig őrzi meg szavatosságát. Fontos előírás, hogy csak ép, sértetlen tojáshéjú, szárazon megtisztított tojást tároljunk. Az ideális tárolási hőmérsékelt 5-8 C fok közötti. A szobahőmérsékleten tárolt friss tojás egy nap alatt többet veszít frissességéből, mint hűtőben tárolva több napon keresztül.

 

Mint minden tojás, a fürjtojás is az első héten igazán friss, biztonságosan készíthető belőle lágy tojás, buggyantott tojás és sütemény egyaránt.