Rendeljen füstölt fürjtojást!
  • (06)-30-655-8977
  • info@furjtojas.eu

Potencianövelő étel

Azokat az anyagokat, melyek a nemi vágyat és aktivitást növelik, Afrodité, a szerelem görög istennője után afrodiziákumoknak nevezzük. Ilyen hatású némely ételünk is, ezek az un. potencianövelő ételek. Nem újkeletű megfigyelés, hogy bizonyos ételek és növények serkentik vagy felkeltik a nemi vágyat, valamint támogatják a férfierőt. Szinte minden kornak és népnek megvolt a maga afrodiziákuma. A gránátalma vágykeltő hatásáról a Káma-Szútra is említést tesz, a maják és az egyiptomiak a mézet alkalmazták előszeretettel vágykeltőnek, az indiánok fahéjjal kenték be péniszüket, a borsmenta főzetét Hippokratész „szerelmi játékra ösztönző ital”-nak nevezte, a népi gyógyászatban a merevedés idejének meghosszabbítására a petrezselyem szárának rágcsálását javasolták, de a mustármagnak is potencianövelő hatást tulajdonítottak már az ősidőktől fogva, ezért a szerzeteseknek tilos volt fogyasztaniuk.

Melyek ezek a vágykeltő, vágyfokozó potencianövelő étel típusok?

  1. Először is a fűszernövények. A fűszernövények ősidők óta az ember érzékeinek szolgálatában állnak: különleges aromát kölcsönöznek ételeinknek, emellett gyógyítanak, illatosítják környezetünket. A legismertebb afrodiziákumként számon tartott fűszereink: ánizs, bazsalikom, chili, fahéj, gyömbér, szegfűszeg és még sorolhatnánk. A fűszerek egy részében megtalálhatók olyan anyagok, melyek erősítik a húgyúti és ivar-szerveket, vagy izgatják a központi idegrendszer szexualitásért felelős régióit.
  2. A vágy és gyönyör gyümölcsei, mint datolya, füge, görögdinnye. A datolyáról az arabok úgy tartják, hogy növeli a férfiasságot, a görögdinnye pedig a legújabb kutatások szerint természetes potencianövelőként hat, ez a benne található citrullin nevű aminosavnak köszönhető, mely hat a vérerek tágulására és ernyedésére.
  3. Növelhető a szexuális vonzerő aromás teákkal, mint bojtorján, ginzeng, édesgyökér, orbáncfű, citromfű, borsmenta tea stb. Ez utóbbi kimondottan a merevedést támogatja.
  4. Tenger gyümölcsei, mint kagyló, osztriga, avokádó, kaviár. A kaviárt a tehetős emberek Viagrájának tartják, mindig is az előkelőség, gazdagság és szexualitás szimbóluma volt. Jótékony hatása révén megszünteti a szexuális fáradtságot. A kagylót és osztrigát nemcsak az erekció meghosszabbítására, hanem az impotencia és frigiditás megszüntetésére is használják.
  5. Zöldségek, mint zeller, petrezselyem, fokhagyma. A petrezselyem régi ajzószer, erősíti a merevedési reflexet és meghosszabbítja az erekciót.
  6. Csokoládé. Fenil-etilamin tartalmának köszönhető vágykeltő hatása. Ezt a vegyületet az agy akkor termeli, amikor szerelmesek vagyunk. A csokoládé fokozza az agyban a szerotonin szintet, amit boldogsághormonnak is neveznek, s eufórikus állapotot produkál. Vidám, boldog ember pedig sokkal nagyobb kedvvel ugrik az ágyba.
  7. Szarvasgomba. „A nőket gyengédebbé, a férfiakat vállalkozóbbá teszi” – írta róla egy híres gasztronómus 1825-ben. Mindezt nyilvánvalóan tartalmának köszönheti, mert a benne lévő anyagok közel állnak a tesztoszteronhoz.
  8. Tojás. A hagyomány szerint az egyik legismertebb vágyfokozó. Olcsó, könnyen hozzájuthatunk és feltűnéstől és mellékhatásoktól is mentes potencianövelő étel. Aminosavakban igen gazdag, stabilizálja a vérnyomást és segíti a vér akadálytalan áramlását, ezáltal növeli a szexuális vágyat. Tojások között kiemelendő a fürjtojás, mely valóságos életelixír, férfiasságot serkentő hatása pedig a laikusok számára is ismert.