Rendeljen füstölt fürjtojást!
  • (06)-30-655-8977
  • info@furjtojas.eu

Immunerősítő étel

Immunrendszerünk, azaz szervezetünk védekező mechanizmusának működése az immunitásban nyilvánul meg. Az immunitás jelentése védettség, mentesség. Immunrendszerünk fő feladata a testidegen anyagok eltávolítása, megsemmisítése.

Immunrendszerünk legyengülhet egy-egy betegség vagy fizikai, lelki megterhelés hatására, diéta, tápanyaghiány esetén is, egyensúlyának fenntartása vagy helyreállítása immunerősítő étel illetve ételek fogyasztása által segíthető.

Ha szervezetünk tápanyagkészlete megcsappan, azaz az aminosavak, vitaminok és ásványi anyagok szintje lecsökken, romló egészségi állapothoz, különböző betegségekhez vezethet. Szervezetünk felerősítéséhez immunerősítő étel fogyasztása ajánlott. A nagy mennyiségű természetes vitaminok, ásványi anyagok, esszenciális aminosavak fogyasztása hozzájárul az immunrendszer javításához, a különböző betegségek megszüntetéséhez.

A fürjtojás nagyon jó aminosav forrás, fogyasztása kiemelten ajánlott. A fürjtojás normalizálja az immunitást, segíti az emésztőrendszer, idegrendszer és szív-érrendszer tevékenységét. Immunerősítő tulajdonsága mellett az akut légzőrendszeri fertőzéseket is megszünteti (nátha, influenza), jó hatással van a cukorbetegségre, sikeresen kezelhető fürjtojással a krónikus epehólyag-gyulladás.

A fürtojás fogyasztása olyannyira biztonságos, hogy mind gyermekek, mind felnőttek, de idősek és betegek is nyugodtan ehetik.

A fürjtojás vitaminösszetétele a következő: A-vitamin átlagosan 200-400 NE, D-vitamin 20-30 NE, E-vitamin és számos B-vitamin található a fürjtojás sárgájában. Vitaminok mellett ásványi anyagokban is gazdag a fürjtojás, pl. foszforban, káliumban, cinkben, vasban. A fürjtojás vastartalma kb. 2 gramm, mely mennyiség kizárólag a sárgájában található. Ez elég nagy mennyiség, 3-4 fürjtojással egy fejlődésben levő 20 kg testsúlyú gyermek vasszükséglete fedezhető. Koleszterintartalma viszont kisebb, mint a tyúktojásnak, nem hiába tartják a fürjtojást a legegészségesebb, immunerősítő ételek egyikének.

A fürjtojás immunrendszert erősítő hatása nagyban köszönhető lizozim nevű enzimjének, melyet a szervezet természetes antibiotikumának is neveznek. A lizozim bizonyos mikroorganizmusok ellen hat, azok sejtfalában található fehérje szétroncsolásával. Lizozim az emberi szervezetben a könnyben, nyálban lelhető fel és természetesen növelhetjük fürj tojásfehérje fogyasztásával. A lizozim az immunerősítő étel alapja.

A fürjtojás fogyasztása kúraszerűen idegkimerültség, általános gyengeség esetén immunerősítőnek, műtétek után roborálásra, légúti fertőzések, gyulladások, asztma, allergia, emésztőrendszeri és egyéb betegségek kiegészítő kezelésére maximálisan ajánlott.