Rendeljen füstölt fürjtojást!
  • (06)-30-655-8977
  • info@furjtojas.eu

Fürjtojás hatása

Ha az emberi szervezetből hiányzik a szükséges ásványi anyag, vitamin vagy aminosav készlet, romló egészségi állapothoz és betegségekhez vezethet. A vitamin és nyomelem-pótlás mellett az esszenciális aminosavak rendszeres használata hozzájárul a szervezet egyensúlyának visszaállításához és egészséges működéséhez.

A nyers fürjtojás fogyasztásának számos gyógyhatást tulajdonítanak. A fürjtojás kúra jótékony hatását már két hét múlva elkezdi kifejteni, de tartós eredmény természetesen csak rendszeres, megszakítás nélküli, ténylegesen kúraszerű fogyasztás után várható. A gyógyító fürjtojás hatása nyers fogyasztás esetén a leghatékonyabb, de a szervezetre gyakorolt pozitív élettani hatását főtt tojásként is kifejti, viszont figyeljünk a főzési időre, mert 15 perces hőkezelés után a vitaminok teljesen megsemmisülnek benne.

Fürjtojás hatásaA fürjtojás gyógyhatásai az alábbi területeken mutatkoznak meg: vérnyomásra, keringési zavarokra gyakorolt pozitív hatás, antihisztamin-hatás, gyulladáscsökkentő, gyomorszekréciót javító hatás. A fürjtojás igen kedvező hatással bír a szívre, májra, vesére, gyomorra és a vérkeringésre is. Csökkenti a magas vérnyomást, de ugyanígy hatékony gyomorfekély, érelmeszesedés, cukorbetegség, vérszegénység, asztma, tüdőbaj, fejfájás, szívinfarktus esetében. Adott betegség illetve kezelési terület függvénye, hogy hány tojásra van szükség az eredményes kikúráláshoz. Például a magas vérnyomás, emésztési zavarok, gyomorfekély, érelmeszesedés 120, a cukorbetegség, migrénes fejfájás, májbetegség, asztma, vérszegénység, vesebetegség 240 tojást igényel. Gyermekek és felnőttek számára is megmutatkozik a fürjtojás hatása.

 

Gyermekeknél akut légzőszervi fetőzések megszüntetésében, nátha, influenza esetén sikeresen alkalmazható. Megelőzés céljából is kitűnő, felfrissít és fiatalon tartja, valamint ellenállóvá teszi a szervezetet.

A fürjtojás hatása élettani is, hisz ott koncentrálódik az emberi szervezetben, ahol szükséges, kipótolja a szervezeti biológiai működéséhez szükséges meglévő hiányosságokat. A fürjtojás kúra alatt azonban életmódbeli változtatások betartása is szükséges, mint dohányzás mellőzése, koffeintartalmú italok és alkohol elhagyása, így erősíthető a test és állítható helyre az immunrendszer egyensúlya.

Jótékony beltartalma mellett a fürjtojás hatása kiemelendő azon a területen is, hogy energiaértéke igen magas, zsírsavjának 2/3-a telítetlen, 1/3-a telített zsírsav. A telítetlen zsírsavak jótékony hatást gyakorolnak az emberi szervezetre. Az omega-3 és omega-6 zsírsavak esszenciális zsírsavak, melyeket szervezetünk nem képes előállítani, csak táplálékkal tudjuk bejuttatni.

A japán fürj tojása vitaminokban is igen gazdag, megtalálhatóak benne az alábbi vitaminok: A-vitamin, Karotinoidok, Béta-karotin, E-vitamin, B1-vitamin, B2-vitamin, B6-vitamin, B12-vitamin, Nikotinsav, Folsav, Pantonénsav, Biotin, C-vitamin.